Segedínský guláš z hlívy ústřičné

Na 1 porci

  • 130 g hlívy ústřičné
  • 130 g kyselého bílého zelí
  • 1 lžíce červené mleté papriky
  • 1 menší cibule
  • 1 jablko
  • Olivový olej
  • 2 lžíce žitné mouky nebo 3 lžíce chlebové strouhanky
  • Sůl, pepř

 

  1. Cibulku nakrájíme a dáme restovat do hrnce na olej.
  2. Přidáme nastrouhané jablko a necháme chvíli zkaramelizovat.
  3. Hlívu nakrájíme a přidáme do hrnce orestovat na olivový olej.
  4. Zaprášíme červenou paprikou, pozor ať papriku nepřipálíte, a podlijeme vodou.
  5. Přidáme propláchnuté zelí a podusíme do měkka.
  6. Nakonec rozmícháme mouku s vodou a guláš zahustíme. Necháme chvíli provařit. Pokud použijete strouhanku ze žitného chleba, nechte tak dlouho, až se rozvaří a guláš zahustí.