Segedínský guláš z hlívy ústřičné
Na 1 porci
- 130 g hlívy ústřičné
- 130 g kyselého bílého zelí
- 1 lžíce červené mleté papriky
- 1 menší cibule
- 1 jablko
- Olivový olej
- 2 lžíce žitné mouky nebo 3 lžíce chlebové strouhanky
- Sůl, pepř
- Cibulku nakrájíme a dáme restovat do hrnce na olej.
- Přidáme nastrouhané jablko a necháme chvíli zkaramelizovat.
- Hlívu nakrájíme a přidáme do hrnce orestovat na olivový olej.
- Zaprášíme červenou paprikou, pozor ať papriku nepřipálíte, a podlijeme vodou.
- Přidáme propláchnuté zelí a podusíme do měkka.
- Nakonec rozmícháme mouku s vodou a guláš zahustíme. Necháme chvíli provařit. Pokud použijete strouhanku ze žitného chleba, nechte tak dlouho, až se rozvaří a guláš zahustí.