Smažená Mozzarella

  • 150 g mozzarelly (třešničky nebo vcelku)
  • žitnou chlebovou strouhanku (starší žitné pečivo usušte a poté namelte nebo rozmixujte)
  • olivový olej
  1. Mozzarellu pokud máte v celku, nakrájejte na plátky.
  2. Třešničky nebo plátky mozzarelly obalte
    v žitné chlebové strouhance. Je nutné díky tomu, že nepoužíváme vejce, trošku přitlačit, nebo
    obalovat mozzarellu ještě vlhkou z nálevu.
  3. Olivový olej necháme rozehřát na pánvi a vložíme obalenou mozzarellu. Po pár vteřinách velmi opatrně obrátíme a opět necháme jen pár vteřin. Vzhledem k tomu, že mozzarella se má tendenci rychle roztéci, stačí  smažit krátce.

Podáváme se salátem nebo grilovanou zeleninou.