Ingredience
1 filet z lososa
Baby špenát (čerstvé listy špenátu)
Medvědí česnek (čerstvý, může být i sušený)
Žitný chléb
Olivový olej
Sůl
Pepř nejlépe bílý nebo citrónový
Postup
- Filet z lososa zbavíme kůže, osušíme, osolíme a opepříme.
- Špenátové listy opláchneme a rovnou je můžeme dát na středně rozpálenou pánev. Přidáme tak 3 lžíce vody, pokud byl ještě mokrý od oplachování, nemusíme, a jen velmi krátce asi tak 2-3 min necháme na pánvi podusit.
- Špenát jemně osolíme a vyndáme z pánve. Jakmile vytáhneme špenát, dáme na tu samou pánev do zbylé tekutiny po špenátu pár kapek olivového oleje, pokud je potřeba přidáme trošku vody a medvědí česnek. Necháme na středním stupni zredukovat na potřebné množství přelivu na rybu a sundáme z plotny.
- Mezitím co se nám dělá špenát dáme na rozpálenou pánev orestovat z obou stran rybu, asi 3 minuty z každé strany, dle tloušťky filetu.
- Na talíř dáme hotový špenát, na něj lososa a pokapeme přelivem z medvědího česneku. Nakonec položíme žitnou topinku.