Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem
2 krajíce žitného chleba
250 g mangoldu nebo čerstvého listového špenátu
2 stroužky česneku
120 g uzené ryby (pstruh, makrela)
2 lžíce olivového oleje
Sůl, pepř
Citronová šťáva
- Listy mangoldu nebo špenátu omyjeme a spaříme 1-2 minuty v osolené vodě.
- Po vytažení dáme ihned do mísy s ledem nebo studenou vodou. Listy poté nakrájíme na střední kousky.
- V hrnci nebo vysoké pánvi rozehřejeme olej a dáme na něj na pár sekund osmahnout
nakrájený česnek. Poté přidáme listy mangoldu a opékáme asi tak 2 minuty. Sundáme
z plotny, osolíme a opepříme. - Krajíce chleba nakrájíme na menší kousky nebo si můžeme vykrájet kolečka a opečeme ho.
- Na opečený chléb nandáme listy mangoldu, na to položíme kousky ryby a zakápneme
citronem.