Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem

2 krajíce žitného chleba
250 g mangoldu nebo čerstvého listového špenátu
2 stroužky česneku
120 g uzené ryby (pstruh, makrela)
2 lžíce olivového oleje
Sůl, pepř
Citronová šťáva

  1. Listy mangoldu nebo špenátu omyjeme a spaříme 1-2 minuty v osolené vodě.
  2. Po vytažení dáme ihned do mísy s ledem nebo studenou vodou. Listy poté nakrájíme na střední kousky.
  3. V hrnci nebo vysoké pánvi rozehřejeme olej a dáme na něj na pár sekund osmahnout
    nakrájený česnek. Poté přidáme listy mangoldu a opékáme asi tak 2 minuty. Sundáme
    z plotny, osolíme a opepříme.
  4. Krajíce chleba nakrájíme na menší kousky nebo si můžeme vykrájet kolečka a opečeme ho.
  5. Na opečený chléb nandáme listy mangoldu, na to položíme kousky ryby a zakápneme
    citronem.